Pagina's

zondag 21 juni 2009

5 WdKA studenten via VSB straks in buitenland!!

Onlangs werd bekend dat WdKA studenten Laurens Bijl, Laura Jooren, Aniek Meeldijk, Anna van Stigt en Sophie Ruijgrok zijn geselecteerd voor een VSBfonds Beurs. Daarmee kunnen ze na afronding van hun studie hier verder studeren aan een universiteit in het buitenland, en daar onderzoek doen.

VSBfonds Beurs
Met een VSBfonds Beurs kunnen studenten na afronding van hun opleiding aan een Nederlandse hogeschool of universiteit in het buitenland verder studeren of onderzoek doen. Sinds 1991 hebben honderden studenten uit Nederland dankzij het VSBfonds die kans gehad.De beurs is bestemd voor elke voltijdstudent die afstudeert aan een Hogeschool of als master aan een Universiteit. De duur van de studie of het onderzoek in het buitenland is minimaal 3 en maximaal 24 aaneengesloten maanden. De VSBfonds Beurs is uitsluitend bestemd voor studie of onderzoek, dat aanvullend is op het curriculum van de Nederlandse opleiding en mag daar geen onderdeel van uitmaken. De VSBfonds Beurs bedraagt maximaal € 10.000 en is een totale schenking. De definitieve hoogte van de beurs is afhankelijk van het studieplan en de begroting.De VSBfonds Beurzen worden ieder jaar op bijzondere wijze uitgereikt. VSBfonds wil graag dat de studenten die een VSBfonds Beurs krijgen ook weten waaróm het fonds die beurzen uitreikt. Op 12 juni 2009 is een dag gepland voor alle VSB-bursalen.

WdKA-studenten en VSBfonds Beurs 2009
Selectie van kandidaten vanuit Hogeschool Rotterdam voor een VSBfonds Beurs vond ook dit jaar weer plaats op basis van een schriftelijke aanvraag. Dat leverde in totaal zes kandidaten op uit de hele Hogeschool. Zij moesten hun aanvraag motiveren voor een selectiecommissie bestaande uit zes stafleden van de Hogeschool vanuit verschillende disciplines. Vijf kandidaten vanuit de WdKA haalden de eindstreep!Laurens Bijl (eindexamenkandidaat Ba Autonome kunst) vertrekt naar de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts in Parijs om daar de Master Fine Arts (Année post-diplome Beaux-Arts) te volgen.Laura Jooren (eindexamenkandidaat Ba Grafisch ontwerpen) gaat Vancouver/Canada voor een studie Graphic Design aan het Emily Carr Institute.Aniek Meeldijk (eindexamenkandidaat Ba DBKV) gaat aan Sint Lucas Beeldende Kunst in Gent/België de Master Vrije Kunsten (Keramiek/glaskunst) volgen.Anna van Stigt (eindexamenkandidaat Ba DBKV) vertrekt naar Gothenburg/Zweden voor het Teacher Training Program van de HDK School of Design and Crafts van de University of Gothenburg.Sophie Ruijgrok (eindexamenkandidaat Ba Lifestyle & Design) reist voor een semester af naar Sydney/Australië voor de Sub-major ‘Object and Accessory Design' aan de University of Technology Sydney.

De WdKA feliciteert deze studenten van harte met hun beurs en wenst hen natuurlijk veel succes in het buitenland!

Bron: http://wdka.hro.nl/news.asp?articleid=836&lng=nl&categoryid=1#L3P33wPJEI7j6DxMlG4QH5r7-0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten