Pagina's

dinsdag 22 september 2009

Kunstbus-Keramisto extended

Datum: 19/09/2009 <> 04/10/2009
Titel: Keramisto Extended
Lokatie: Museum Het Petershuis in gennep, limburg, nederland

Van zaterdag 19 september tot en met zondag 4 oktober a.s. is in Museum Het Petershuis te Gennep keramiek te bewonderen van een aantal topkeramisten uit binnen- en buitenland. De tentoonstelling begint in het weekend waarin ook Europa’s meest veelzijdige keramiekmarkt Keramisto bij de “Mookerplas” wordt gehouden. Tijdens deze jaarlijkse manifestatie tonen 100 van de beste keramisten van ons continent hun nieuwste werk.Een selectie uit dat werk is gedurende de drie daarop volgende weken te zien tijdens de expositie “Keramisto Extended” in Museum Het Petershuis.
“Keramisto Extended” is het resultaat van hechte samenwerking tussen Museum Het Petershuis en het Noord Limburgs Pottenbakkerscollectief. Met deze expositie wil het museum aandacht geven aan het grote aantal keramische kunstenaars in onze regio en tevens herinneren aan de eeuwenoude keramiektraditie in Gennep en omgeving. In Noord Limburg, vooral in Milsbeek, Ottersum en Gennep zijn van oudsher veel pottenbakkerijen geweest. Alleen in Gennep al waren in de periode 1600 tot 1800 ongeveer veertig pottenbakkers actief.

Aniek Meeldijk
Jong en talentvol! Op het thema ‘Teatime’ exposeert Aniek Meeldijk haar ‘schaduw servies’, een afstudeerproject voor de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam en een mooi voorbeeld van Dutch Design. Voor dit ontwerp ontving zij de ‘Drempelprijs Docent beeldende kunst en vormgeving 2009’ van de gemeente Rotterdam. Volgens het juryrapport blijkt uit dit werk haar liefde voor het grensvlak tussen kunst en vormgeving. Onlangs is zij tevens genomineerd voor de ‘Art Olive Jong Talent Award 2009’, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest talentvolle afstudeerder.

bron: http://www.kunstbus.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten