Pagina's

woensdag 23 september 2009

Shanghai International Creative Industry Week 2009 (SICIW 2009)

De Willem de Kooning academie heeft mij gevraagd of ik mee wil doen als alumni met een fantastisch keramiekproject in Shanghai en Jingdezhen!! Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! 12 Oktober vertrekken we voor 3 weken met 8 studenten en 2 begeleiders; Maik Mager en kunstenaar Adriaan van Rees naar Shanghai!

Het thema van de SICIW 2009 (Shanghai International Creative Industry Week 2009) is “Creativity makes cities develop sustainably’, als opmaat naar het thema van de World Expo 2010: ‘Better City, Better Life’. Shanghai profileert zich als het centrum voor de Chinese creatieve industrie en realiseert daartoe in een hoog tempo 75 ‘creative clusters’ in de stad. Trendy, urban hotspots waar zowel Chinese als buitenlandse ontwerpers en bedrijven zich kunnen vestigen.

Tijdens de SICIW 2009 zullen gemengde teams van Nederlandse en Chinese studenten werken aan projecten in een drietal workshops. In de workshops participeren zowel studenten van de kunstacademies als andere designopleidingen. Bindende factor tussen de verschillende studenten is dat zij allen opgeleid worden tot ontwerper. Tijdens de SICIW 2009 zullen de tussenresultaten te zien zijn. Het publiek kan het proces van idee naar concept stap voor stap volgen. Het hoogtepunt zal de eindpresentatie zijn op 20 oktober 2009, tijdens de onderwijsdag van het Nederlandse programma.

Na de eindpresentatie in Shanghai gaan we naar de Porseleinstad Jingdezden waar we in de werkplaats van Adriaan van Rees aan de slag gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten