Pagina's

zaterdag 31 oktober 2009

'Gesamtkunstwerk' Part II-Shanghai

12 oktober-20 oktoberTijdens de Shanghai Creative Industry Week werkten we individueel verder aan onze ontwerpen. We kwamen voor het eerst in aanraking met de chinese porselein klei. De klei was veel zachter, lichter van kleur en had een fijnere structuur dan de klei waarmee wij hadden gewerkt in Rotterdam. Daarnaast ontmoeten we een aantal chinese studenten van de Fine art Shanghai University, Sculpture and Ceramics. Uiteindelijk gingen Rebecca en ChiChi meedoen in het gesamtkunstwerk.

In deze week moesten we naast ons individueel ontwerp ook een besluit nemen hoe al onze werken op elkaar zouden aansluiten. Hoe werd het een Gesamtkunstwerk?

We hebben een aantal grote tekeningen gemaakt waarbij er iemand begon en de ander weer verder ging waar de persoon daarvoor was gebleven. Dit was een leuke oefening maar nog niet goed genoeg om een realistisch besluit te nemen voor ons ‘Gesamtkunstwerk’.

Uiteindelijk hebben we besloten dat de schulpturen (of producten) op een universeel koppelstuk zouden passen zodat de individuele sculpturen bouwstenen werden en het gezamtkunstwerk op verschillende manieren opgebouwd kan worden en kan transformeren.

Voor meer informatie:

http://blog.wdka.nl/international

Geen opmerkingen:

Een reactie posten