Pagina's

zaterdag 31 oktober 2009

'Gesamtkunstwerk' Part III - Jingdezhen


22 oktober-30 oktober

Jingdezhen, het paradijs voor keramiek, de porseleinstad van de wereld, het walhalla voor keramisten! De eerste dag was het voor de hele groep echt ongelooflijk, weg uit die vreselijk drukke stad Shanghai, wat een rust en wat een tal van mogelijkheden met keramiek!

Adriaan Rees heeft een atelier bij de sculpture factory in Jingdezhen. De scupture factory is een gebied in Jingdezhen met alleen maar ateliers. Kleifabriekjes, pottenbakkers, boetseerders, mallen makers, schilders het houdt maar niet op. Als je er rond loopt is elk straatje fotogeniek!

We mochten in het atelier werken van Adriaan Rees en Hans van Bentem. Ik besefte in Jingdezhen pas hoeveel geluk ik had dat ik mee mocht doen met dit project van de Willem de Kooning academie.

Ik ging de volgende dag gelijk aan de slag bij de mallenmaker om gips te gieten.

1 opmerking:

 1. http://blog.wdka.nl/international

  The ceramics group left for Jingdezhen on October 21 .
  Jingdezhen is a big city with a porcelain district (Sculpture Factory). Actually, it is a big factory site which consists of about 150 studios: open at 08.30 closed at 18.00 hrs.
  Artists from China and elsewhere have found their way to this area and have hired small spots. There are cooperations who invite artists to come and work here. The number of Chinese specialists in the Sculpture Factory is enormous.
  After a discussion about all the proposals made in Shanghai, the students got back to work on the second day in Jingdezhen.
  The students are divided in two groups working in two separate studios under guidance of a Chinese specialist.

  BeantwoordenVerwijderen