Pagina's

maandag 2 november 2009

'Gesamtkunstwerk' Part III-vervolg

Na een aantal proefjes met balonnen, gips, touw en klei had ik een manier gevonden waardoor ik de vorm van vaas het meest kon bepalen. Ik ben uiteindelijk erg tevreden over het resultaat. Met het prototype ging ik weer naar de mallenmaker en onderhandelde ik over de prijs. Het is zijn twee verschillende vazen geworden die allebei in het gesamtkunstwerk voorkomen. Het eindresultaat komt in de toekomst nog op mijn blog!
Van de eerste dag had ik van mijn gipsen model ook een mal laten maken zodat ik ook al kon ervaren hoe het slib gieten ging in China. Daarvan is deze vaas ontstaan. Deze komt niet in het gesamtkunstwerk.

Om het gesamtkunstwerk één te laten worden was ik van mening dat de kleuren die we kozen voor de glazuren wel enigszins bij elkaar moesten passen. We waren al zo lang individueel bezig. In de glazuurstraat hebben we met de glazuurproefjes wat geschoven en gediscussieerd en zi jn er uiteindelijk toch uitgekomen. Ben zo benieuwd naar het eindresultaat!
Vervolg:

Om het gesamtkunstwerk verder uit te laten voeren hebben we voordat we weggingen allemaal een tekening met een beschrijving achtergelaten zodat de professionals uit Jingdezhen ermee verder kunnen gaan. Waar moeten de gaten komen om de koppelstukken te laten aansluiten? Welke glazuren komen er op de sculpturen en producten. Hoe vaak moeten ze gereproduceerd worden? We moeten het project verder uit handen geven.

1 opmerking:

  1. http://blog.wdka.nl/international
    The last days in Jingdezhen are already there. The students worked hard on their projects. They have worked closely together in the last week and with help of the Chinese specialists all students made molds and have learned to work with it. Before returning to the Netherlands they all have to provide sizes, descriptions, pictures of the projects and any further specifics to the people in Jingdezhen so that they can proceed with the projects.

    Today, we discussed the way the results will be exhibited both in China and the Netherlands. The chair of board of the Willem de Kooning Academy has done some proposals which have to be developed in the coming weeks. (read more in the near future)

    BeantwoordenVerwijderen