Pagina's

dinsdag 16 november 2010

Meesterklas presentatie

Vandaag was ik aan de beurt om mijn atelierwerk te presenteren. Elke week presenteren twee mensen uit onze meesterklas en trakteren we elkaar op lekkere gebakjes of koekjes en een verse bak koffie of thee. Daar kon ik dus ook niet onderuit en heb mijn zelfgemaakte theepot meegenomen om thee uit te schenken.
Ik begon te vertellen over mijn studieloopbaan en wat ik nu in mijn meesterproef wil gaan onderzoeken.
Zoals ik al eerder aan een publiek gevraagd had om twee vazen te tekenen heb ik mijn meesterklas-genoten ook weer gevraagd om te tekenen. Dit voor mijn onderzoek naar vorm en archetype. Hier over later meer.
In mijn werkproces gaat het nu vooral over vorm en materiaalonderzoek. Ik ben nog steeds gefascineerd door vervormingen die ontstaan door bijvoorbeeld chemische reacties. Daar speelt toeval een rol in. Ik vind het mooi om iets te maken waarin ik de controle uit handen geef. Zodat er iets kan ontstaan dat me kan verbazen. Die chemische reacties kunnen bijvoorbeeld ontstaan tijdens het droogproces en het bakken. Bijvoorbeeld met die glazuurproefjes die ik voor de zomer gemaakt heb. Dit onderzoek wil ik voortzetten in mijn masterproef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten